onsdag 13. oktober 2010

Halloween - Give Away med konkurransesnert!

-nille Hitra
Det er ikke mer enn et par uker igjen til Halloween! 

Er man voksen uten barn eller voksen med voksne barn, så er datoen 31.10.10 muligens kun en dag man får åpnet ytterdøren litt hyppigere enn vanlig og får sjansen til å gi ut litt av det snopet man har som man kanskje ikke liker så spesielt godt selv.

Men;
Stadig flere barn (og jammen meg mange voksne også!) har begynt å ta denne tradisjonen inn i sine hus og hjem og vi har mange innom butikkene våre som sier at dette har blitt en strålende anledning til å samle venner og familie i denne høstmørke perioden vi er inne i. Mange uhøytidelige folk kommer innom og har de mest kreative fortellinger om planer de har for selveste Halloween.

Og nettopp for disse folkene, alle dere som har lyst til å gjøre litt, noe eller mye ut av Halloween - så har vi nå lyst til å dra igang en aldri så liten konkurranse. Kriteriene er ytterst enkel, så vi snakker vel egentlig mer om en Give Away her;

Hva gjør DU, dine barn, din vennegjeng, din familie - i forbindelse med Halloween? 

Legg igjen en kommentar her på bloggen og fortell om eventuelle kaker du baker, kostymer du lager, pynt du kjøper eller fester du setter i stand. Har du blogg og har skrevet innlegg om Halloween på bloggen din (evt en hjemmeside), så kan du gjerne linke til den i dette innlegget. Har du lagt ut bilder online fra noe du har gjort i forbindelse med Halloween, så link gjerne til det også. Det trenger ikke være fra nyeste Halloween, bare legg ut det du har!

-nille Steinkjer


Vi kommer til å trekke ut en av de som kommenterer dette innlegget i henhold til tipsene over, som kan gå inn på sin nærmeste -nillebutikk og få en "startpakke" med Halloween-effekter. Vi snakker litt pynt, servietter, godis, masker og kanskje en konstyme eller to. Og for at vedkommede som vinner skal få anledning til å hente seg dette og bruke det i forbindelse med årets Halloween, så setter vi en frist på denne konkurransen til 24. oktober 2010 kl 20:00. Etter det setter vi strek og annonserer vinneren!

Vi håper dere har lyst til å være med! 

Dere ikke skrive lange kommentarer med mange tips, råd og forklaringer - det enkle er ofte det beste! Vi håper bare så mange som mulig har lyst til å bli med og dele fra sine Halloween-tradisjoner!

-nille Hitra


Bildene i dette innlegget er hentet fra ulike -nillebutikker rundt om i landet. Hos oss er det naturlig nok pyntet til Halloween (og høst) nå og bildene kan forhåpentligvis virke som inspirasjon og som motivasjon til å fiske frem deres minner og erfaringer!

40 kommentarer:

 1. Et greit tips er at hvis du slår av utelyset ønsker du ikke besøk. Hvis lyset er på, forvent deg at det ringer på:) Dette er ihvertfall ungene i vårt nabolag klar over! :)

  SvarSlett
 2. Jajajaja, sååå gøy!! :D
  http://fuchia-mcraven.blogspot.com/2008_10_01_archive.html

  Vi har allerede pynta mye til halloween, dekoren utvendig mangler enda.. (må skåne naboene litt.. hehe) vi pynter 1oktober, for å få det til å vare litt lenger enn bare 1 kveld..

  SvarSlett
 3. Feirer egentlig ikke halloween lenger, men da jeg vokste opp i USA var det fast tradisjon...nå nøyer jeg meg med å pynte med gresskar på trappa og passer på at jeg har litt godteri liggende i tilfelle jeg får besøk:)

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. http://www.facebook.com/photo.php?pid=5082900&l=9066b8f20a&id=787906379

  SvarSlett
 7. I fjor laget vi laban-spøkelsekake. Det var en helt enkel brownies-kake som vi skar ut i Laban-spøkelse figur. Så strødde i melis over hele kaka med unntak av øyne og munn. Til små barn, 2-5 år, var den mer en skummel nok.

  Så hadde nabolaget halloweenfest for alle ungene. Jentene var kledd ut som hekser og gutta som superhelter (de mente at det var helt korrekt kostyme).

  SvarSlett
 8. Hei:) Her i huset har far over LANG tid lagt ned forbud mot Halloweeen.... hehehe:) Men det nyttet jo lite, vi kan jo ikke akkurat stenge ute alle barna i nabolaget;) ERGO begynte vi å gi frukt til alle ungene for noen år siden. Knaskerøtter, druer og Kiwi...Men de kommer likevel. Alle mann. Selv om de vet at de får sunne ting...I år har jeg derfor bestemt meg for å bake Halloweenboller, med skummel pynt.... Så da får jeg krysse fingre for at ikke ryktet om alle gulrøttene har gått foran oss.
  Har veldig lyst til å vinne Halloween startpakke:)Dette blir dermed mitt lodd:) Krysser fingre!!!

  SvarSlett
 9. Jeg kler meg ut som heks og har det utrolig moro med alle barna som kommer på besøk. Vi har en heksebolle med godis i gangen som ungene kan velge fra. Når de tar hånda opp i bollen skriker heksa høyt og slår de på lanken.Alle inkludert meg blir veldig redde, år etter år!

  Takk for sjangens til å vinne!

  SvarSlett
 10. Vi gleder oss til Halloween hvert år! Og i år, i nytt nabolag, skal vi starte halloween tradisjonen her. Lørdag 30. har vi voksenfest med kostymer, søndag 31. skal vi ha barnefest for nabolaget med skikkelig stæsjet hus. Blir nok shopping hos dere rimelig snart! Vi vil bake skumle øye-kjeks (kakemann-kjeks med glasurpyntet øye på), og gele med skumle gele-dyr inni etc. Samt kake med spindelvev el.lignende. Håper vi får til å lage skikkelig halloweentradisjon her i strøket,annet enn kun sende barna fra dør til dør :)Trick or treat! Hadde vært kos med kick-off-hjelp til ny tradisjon såklart! Tvi tvi til alle sammen :)

  SvarSlett
 11. Jeg jobber i en vekstbedrift hvor mange funksjonshemmede og svaksynte får en arbeidsplass og en bedre hverdag. Det er utrolig flotte og spennende mennesker å jobbe med, og de er utrolig dyktige!

  På min avdeling jobber vi med noe som heter Candy Bouquet- Godteribuketter på norsk. Her jobber alle sammen i hele prosessen i å konstruere en slik bukett. Den er satt sammen av dropspinner (som er stripsa av en dyktig blind dame med blomsterteip slik at det får en blomsterstilk-look), Cellofan og diverse pynt. Alt er satt sammen i en smal elegant vase og pyntes med diverse pynt og en nydelig sløyfe.

  I anledning Halloween har vi laget Halloweentema-buketter. Disse er utrolig kule!
  Den ene er med en gresskar-look og den andre spøkelser.

  Pynten vi har brukt for disse Halloweenbukettene har jeg vært og kjøpt på Nille :) De lekre plastgresskarene og spiselige sjokoladegresskarene var prikken over i'en i disse bukettene. Tusen takk til Nille!
  (Og vi kommer til å fortsette med å bruke flotte ting fra Nille i buketten våre)

  Bukettene ser utrolig nydelig ut og koster bare 169 kroner!
  Om du skulle gå lei av den som dekorativ pynt er det bare å sette igang med å spise buketten. Dropsene smaker nydelig!

  Har lagt ut bilder av de to Halloweenmodellene og info om hvordan man kan få tak i dem på bloggen min.

  Perfekt som pynt, gave, premie og halloween-effekt!

  Happy Halloween!

  SvarSlett
 12. Har bodd i USA og har tatt med tradisjonene med å skjære ut gresskar og sette lys i dem:) Har nettopp fått en datter og hun skal få videreføre denne tradisjonen. Samt å gå trick & treat:)

  SvarSlett
 13. Vi lager halloween cupcakes som barna får når de kommer på døra. Veldig populært, også blant voksne. Fikk en mannegjeng på døra i fjor som hadde kledd seg ut og kon for å få cupcakes. Måtte le litt da, men de var jo så søte så de fikk de også. :)

  SvarSlett
 14. Vi har godterier og pynter litt med halloweneffekter. I år blir det også halloween cupcakes med passende pynt! Det blir bra! Vi gleder oss ♥

  Klem fra Hilde

  SvarSlett
 15. Jeg arrangerer Halloween på kontoret. God unnskyldning for å bake kake (som jeg selvfølgelig får spist av selv). Jeg oppfordrer kollegene mine til å kle seg ut og det vanker premie for beste kostyme. Jeg pynter med gamle Halloween-effekter fra boden, som jeg har skrapt sammen gjennom noen år med feiringer. Man trenger noe annet enn A4-hverdag iblant!

  SvarSlett
 16. Jeg har en ordentlig rosa prinsessekjole som jeg alltid tar på meg på Halloween (siden det ikke er så ofte jeg får brukt den ellers). Så baker vi småkaker i form av flaggermus og hodeskaller, og propper i oss godteri hele kvelden :)

  SvarSlett
 17. Hei.
  Vi har først denne høsten tenkt å feire Halloween. Prinsessa vår på snart 4 år er kommet i den alderen at hun nå vet hva dette innebærer (de prater om det i barnehagen osv), og vi tenker at hun i år skal få mulighet til å kle seg ut og at vi baker og koser oss.
  Jeg gikk alltid julebukk da jeg var barn, og minnes dette som kjempefine opplevelser. Nå er jo Halloween tatt mer av enn julebukktradisjonen, og da må man vel henge seg på...

  =)

  Hilsen Kirsti (granhus@stud.ntnu.no)

  SvarSlett
 18. Her har vi kjørt et par år med full pakke. Fjorårets utgave med gravfelt i blomsterbedet, og pappa som skremmemann, sammen med en utstillingsdukke ved porten, skremte vannet av en drøss med folk. Røykmaskin og 5kg godis er også en god resept!!!

  SvarSlett
 19. Hjemme hos oss pynter jeg og noen venner til halloween mens jeg og resten av familien deler ut godterier til barna som kommer på døren og baker en gresskarpai som vi koser oss med senere på kvelden med brus og masse annet.

  SvarSlett
 20. Husets datter fyller å ved Halloween-tider, vi har i flere år arrangert Halloween-bursdag, dagen-før-dagen. En gjeng venner samles til "skummel" bursdagsfeiring - med alt det hører til av kostymer, pynt og tilbehør. Etter mat, latter, skravling og forberedelser bærer det avsted ut i mørket for en "knask eller knep"-runde. (Siden vi er ute en dag for tidlig besøker vi hjemmene til bursdagsdeltagerne). Når kurvene/posene er fulle er det tid for skrekk-film og godterispising. Yummi..
  På selve Halloween samles kun et par venner her hjemme, da sitter de her forventningsfulle, med godteriskålen klar til det ringer på døren. Kanskje er det de som ringer på som blir skremt, hvem vet??

  HildeR
  mari_gull(ætt)yahoo.no

  SvarSlett
 21. i fjor kjøpte vi kostymet til minsten hos nille .
  hun storkoser seg og vil gjerne feire flere ganger i året.
  kjøper inn massevis av gotteri, tenner lykter og har en " skummel kveld"

  SvarSlett
 22. Mitt mini tips er .. Ta turen til nille for ett par hundrelapper får du fylt posen med både godis og pynt så kvelden blir både morsom og litt skummel...

  min kontakt info http://wendysinfamilie.blogg.no

  SvarSlett
 23. Halloween er fest og skøy, handle hos -nille er alltid gøy, der finner vi alt vi trenger, uten å bruke masse penger. Kostymer og effekter til festen vår, en liten gave du hjemme hos oss ved døren får.

  Vi gir alltid en ting til store og små, besøk er det kjekt å få. Mange flotte kostymer og masker, på de som til døren vår trasker.
  Kanskje en liten godbit vi baker, barna elsker at det smaker, søtt og godt med stilig farge på. Etterpå er tungen helt blå.

  SvarSlett
 24. De siste årene har jeg pleid å feire Halloween på ett av utestedene i byen, siden de alltid har Halloween party. Da jeg var mindre gikk vi trick or treat i gatene hjemme, men det var vell ikke noe særlig sia vi alltid skremte de gamle folkene som bodde der eller barna desverre:P Noen små tips er å handle Halloween brus, en slags lilla brus (ser ekkel ut, men smaker faktisk godt!) Selges på rema 1000 iallefall. Ellers har de jo ett veldig bra utvalg på nille i halloween godteri å pynt:)

  Mvh Anne
  snefrid1@msn.com

  SvarSlett
 25. Jeg lager hender av gele, og pynter til med peanøtter og sjokoladesnurrer slik at fingerne får negler og ringer. Pynter opp med halloween effekter, høst farger og masse lys.

  Camilla
  toyotacrown@hotmail.com

  SvarSlett
 26. Foreldrene mine pleier som regel å reise bort på Halloween for å slippe all tigginga. Husker flere ganger da jeg var litt yngre, ikke kjempeliten men likevel... Da syntes jeg det var gøy å bli igjen i det mørke huset, og bli skremt av alle ungene som kom og ringte på. På en eller annen måte var det litt skremmende, og samtidig morsomt, å gjemme seg under vinduet med en flokk drittunger på utsiden og tyvlytte på dem. Ringeklokka fikk meg alltid til å grøsse nedover ryggen :D

  Nå som jeg er litt eldre satser jeg heller på å joine en fest, eller lage en liten egen. Elsker å kle meg ut!! Er nok fortsatt litt barnslig :)

  SvarSlett
 27. Jeg bruker å invitere alle mine venner på stor fest, så lager vi gresskarlykter dagen i forveien og nyydelig gresskarpai. Innmaten av gresskaret renser vi, salter og har på olje før vi steker det i ovnen på 180 grader i 8-10 minutter. Varmluft fungerer fint. :D
  Kostymer er selvfølgelig obligatoriske. :)

  SvarSlett
 28. Tradisjon foreløpig er å slå av alt av lys og enten være et annet sted eller nerde med lyset av . Orker ikke disse små bandittene, så jeg er "ikke hjemme" :).. men jeg håper en dag å ha et stort nok hus og mange nok venner i samme by (akkurat nå er folk i 4 fylker), til å ha en skikkelig voksen-fest med skummel pynt og god mat og gøye kostymer. Jeg synes Halloween er gøyest med bare voksne, jeg er ikke så glad i småbarn. De som vil får jo invitere dem og.

  SvarSlett
 29. Jeg er en blodtørstig vegetarianer med eget sverd. Mowahahahahahahaha

  SvarSlett
 30. BØØØØØØØØØØØØØØØØØØØ...........!!!!!
  da prøver jeg igjen....altså....vi har mange års tradisjon med "halloween"feiringa....som opprinnelig er en keltisk skikk....første feiringa vi hadde her hjemme.er vel snart 20 år siden...da sydde jeg sorte duker..med sorte lys...edderkopper og gresskar...osv....for 3 år siden hadde jeg hexetreff(voksne jenter)etter å ha hatt hele 1 klasse på en kjempeopplevelse på skolens grillplass...men hexer springende i skogen,spindelvev hengende i trærne...og grilling av marshmallows...men helt uvitende elever og lærere var det kjempegøy....vi voksne hexene satt i hagen her..med stort bål,og servering av hexebrygg...det var kjempemorro da unga kom å sku ringe på døra her,og fikk se den gjengen....utover kvelden var det mange som kom å varmet seg rundt bålet...store som små....
  I år skal veslejenta på 8 ha 4 små hexer på treff,,,grilling av flaggermuspølser,varm saft..osv...og bålet skal jeg holde fyr i så barna har en varmeplass....vi er også på grava å tenner lys...og ønsker våre nærmeste "god fest"...vil ønske alle en skremmende god feiring....og minne om at det er ikke lov med slemme..stygge..eller dumme ting...alt skal bare være gøy,med en liten kiling i magen...uæææ!!!!

  SvarSlett
 31. På Halloween kjøper jeg inn godteri så jeg har å gi barna som kommer på døra, også hender det jeg skjærer ut et gresskar og setter ut med lys i :)

  SvarSlett
 32. Vi har vært med på feiringen de siste årene og vi har en flott regel i nabolaget: Gå bare inn der utelyset står på. Jeg pynter med gresskarlamper i taket. Det er mange små på en ledning... Og jeg har gresskar med lys i ute. Ungene i området kommer alltid innom for å få blodig popcorn og kattebæsjer. Blodig popcorn lager jeg ved å smelt smør, ha i rød konditorfarge og så drypper jeg det over popcornet. Oppi bollen har jeg en halv finger. Scaryyyy. Kattebæsjer: Smelt sjokolade med litt smør i. Rør i ostepop og sett de i små topper på bakepapir. Jeg pynter så et fat med masse godtefigurer og legger kattebæsjene på der. Helt toppers. Ungene går godte tur i nabolaget med venner. :-) Ha en flott halloween.

  SvarSlett
 33. Jeg ber vennegjengen min hjem til meg, også spiser vi hjemmelagd pizza, kake og godteri. Vi forteller spøkelseshistorier og jeg pynter huset for hallowee!:-D

  E-post:miriamslarsen@hotmail.com

  SvarSlett
 34. Viktigste er vel at barna som skal ut å gå har på seg reflesks slik at de er trygge ut i gatene:) strand.janne@hotmail.com

  SvarSlett
 35. I år blir jeg hjemme alene på halloween da mann og datter er på vei til Halloween-bryllup i England.
  Jeg kommer likevel til å fylle den oransje gresskar-spannen med halloween-godteri i tilfelle her kommer noen skumlinger på døren.

  benmas@hotmail.no

  SvarSlett
 36. I år skal det bli Party med 400 andre ungdommer og masse musikk. Skal delta i kostymekonkurranse med de hvite linsene mine og emo/gothik- inspirete kjle. Blod dryppene over hele meg

  Punk.pillow@gmail.com

  SvarSlett
 37. Jeg er nok blitt litt for stor til å gå halloween selv, så jeg går med min lille nevø på 4 år :) Det er morro å se hvor mye glede han har av å gå haloween :)

  Hilsen Runa, 15 år

  r_kjelland@live.no

  SvarSlett
 38. Hei! Jeg pleier å markere halloween sammen med lillebror, noe jeg har skrevet om og lagt ut bilder om i bloggen min her:

  http://cjawalgren.blogg.no/1287940462_halloween_31_10.html

  nå når jeg har blitt litt eldre , blir det vel kanskje halloweenfeiring på annen måte, med halloweenparty og heksebrygg..;;)

  Mvh Christine
  tine_konk@hotmail.com

  SvarSlett
 39. Jeg lar det tidlig komme ut i nabolaget at jeg "ikke har følt meg bra i det siste". Dagen før halloween ringer jeg "tilfeldig" litt rundt og forteller at jeg dessverre ikke kan komme på ditt og datt pga. at jeg lider av noe supersmittsomt. I år satser jeg på å få en ny og akutt type svineinfluensa som rammer barn, katter, hunder og kaniner, enten de er vaksinert eller ikke.

  Hilsen Fama

  SvarSlett
 40. TAKK for alle bidragene deres! Nå stenger vi for flere kommentarer, så får dere følge med videre for å se hvem som blir den heldige vinneren!

  Lykke til alle sammen!

  SvarSlett