mandag 16. mai 2011

Dagen før Den Store Dagen!

Hurra for 17. mai!
Norges store dag hvor vi kan feire oss selv og vår land - selveste nasjonaldagen!De fleste skjorter og skjørt henger kanskje klare på kleshengere allerede. Bunaden har blitt hentet frem fra loft eller bod, har blitt prøvd og har muligens på mystisk vis krympet mens den har hengt der inne i skapet. Den siste finishen i huset er igang og noen kaster seg over bakeboller og kjøttmarinering. Noen har til og med kommet så langt at de har plantet noen fine blomster i blomsterkasser og i hager, for å pynte både utvendig og innvendig til nasjonaldagen.

Men - uansett hvor mye eller lite vi pynter, uansett hva vi ordner og fikser - så er 17. mai i aller høyeste grad en dag for alle barna. Hvem husker vel ikke tilbake på kriblingen i magen, alle forventningene og alle minnene om hvor mange is man spiste året før - og at man så gjerne ville slå den rekorden? Dette er den store dagen hvor mange gir lov til å skeie skikkelig ut. Dagen hvor barna får spise mange is på rad, i tillegg til pølser og kaker og brus. Uten formanende pekefingre om næringsinnhold og sunnhetsskala.

Men det stopper ikke der;
I morgen gir vi også barna lov og det nødvendige utstyret til å lage enda mer støy en til vanlig. Godt blandet blir tradisjonsrik korpsmusikk, trillende barnelatter og barn spillende på alt de kan komme over av fløyter og plastikkinstrumenter. Også her uten formanende pekefingre fra de voksne. Er det rart de små gleder seg til 17. mai egentlig?Vi synes ikke vi er det minste rart - og vi har naturligvis sørget for at barna skal kunne spille med godt utstyr til en rimelig penge, for la oss være ærlig; hvor mange av oss klarer å ta vare på 17. mai-fløyta til neste års feiring?Er du en av de som har glemt fløyter, ja kanskje til og med flagg, så kan vi anbefale deg å ta en rask tur innom din nærmeste -nillebutikk. For en liten penge får du utrolig gode 17. mai fløyter i forskjellige fasonger og former - og med ulikt lydnivå ;) Og ikke er de bare rimelige; de er også blitt kåret til årets 17. mai fløyter i Aftenposten Aften papirutgaven og gjengitt på deres side Aftenposten Oslopuls - her kan du se testen i sin helhet. Ja, vi elsker dette landet...
Vi synes det er knallgøy med 17. mai-feiring. Vi liker å se på alle de pyntede og pene menneskene rundt oss. Vi liker at det er lov å slippe litt opp og la barna få spise alt-for-mye is og pølse. Og ikke minst synes vi det er veldig gøy med en dag det er lov å bråke litt mer enn vanlig på!

Hva syns du er det beste med 17. mai? 

Uansett hva du gleder deg aller mest til,
uansett hvor godt eller lite godt forberedt du er til 17. mai
- og uansett om du liker plastikkfløyter eller ikke; 


Vi i -nille ønsker deg og dine en
strålende og fantastisk
17. mai-feiring!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar