torsdag 19. mai 2011

Vil du smake på bleiekaken vår?

Har du hørt om konseptet bleiekake?
Det er muligens for spesielt interesserte og noen mener kanskje dette er enda en amerikansk greie som vi ikke trenger her til lands, men det er ikke noen tvil om at dette er noe som mange allerede har laget - og mange har også blogget om kakene sine.

Klikk på bildet for å komme inn på bloggen til
Maya og Martin og se fremgangsmåten for hvordan
denne bleiekaken ble laget!
Bleiekake er noe så uskyldig som ubrukte bleier som tas ut av sin vanlige pakke og settes sammen i en kakeformasjon, og som gis bort til noen som venter eller nettopp har fått en liten baby. Vi kom først over dette via bloggen til Maya og Martin. Der ble en kjempefin bleiekake vist frem og da vi så at noen av våre -nilleprodukter hadde fått være med på å pynte denne kaken, så var det ikke noen tvil om at vi ville forsøke å lage en slik kake selv.

En av våre designere og drifskonsulenten vår tok oppdraget med stor glede!

Det første man trenger er mange bleiepakker. Bleiene taes ut av sin respektive pakker og rulles sammen en og en. Alle bleiene settes sammen i en stor ring, som så bindes sammen. Sørg for å ha en pappplate under før du starter, slik at det blir lettere å løfte kakene i sin helhet senere.


Vi skal ikke ha noen småkake her - vi gikk for en skikkelig etasjekake, med hele 3 etasjer. Ringene som plasseres oppover lages mindre enn den under for å få den rette kakeformen. Som dere ser allerede nå begynner kaken ta form. Når alle etasjene er satt sammen, begynner det aller morsomste; å pynte kaken.

Vi har gått i våre egne -nillehyller og funnet frem dekorbånd som vi har brukt for å dekke til tråden som holder bleiene sammen. Det skaper også et pent magebelte på de forskjellige etasjene. Videre har vi bundet noen små håndklær, noen silkeblomstene og annen pynt. Legg for eksempel merke til detaljen hvor vi har stukket inn en rekke med matchende smokker i bleiekaken. En dekorativ effekt synes vi.

Vi brukte fargene blå og grønn, og synes det er veldig fine farger sammen. Vi synes disse fargene passer både fint til gutter og jenter, er du enig?

Skal det være et lite kakestykke?
Alle bildene er tatt med mobiltelefonen til vår ivrige designer,
så derfor er kvaliteten noe mer kornet enn vanlig.

Vi ble veldig fornøyd med resultatet og er spente på hva dere syns!
Er ikke dette en fantastisk gave å gi?

Her er det virkelig bare fantasien som setter grenser!


Hva synes du om bleiekaker?


Vi synes det er utrolig gøy når vi ser våre -nillevarer brukt på andre måter enn de var opprinnelig tiltenkt, så om du har gjort noe litt anderledes selv eller du vet om noen som har gjort noe; 
Tips oss gjerne i kommentarfeltet!


8 kommentarer:

 1. Den ble skikkelig stilig!
  Vi vil komme med et lite tips som gjør bleiekaken enda stødigere.
  Sett den på en dekketallerken :)
  Her kan dere se resultatet når vi prøvde oss på bleiekake med dekketallerken, bånd og kortklype fra Nille.
  http://mammaogmia.blogg.no/1300090422_bleiekake.html
  Hilsen mammaogmia

  SvarSlett
 2. Kjempefint!! :)
  Også gøy at dere lager noe alternativt til det rosa, som er OVERALT! (ja, jeg er guttemamma...)
  PS! Jeg har i dag testet de mye omtalte vindusvaskeklutene deres, og de ER så fantastiske som "alle" vil ha det til! LIKER!
  Blogger om det etterhvert!! :)

  Camilla.

  SvarSlett
 3. hei!
  er heeelt feil å si at bleiekaker ikke er noe vi trenger her til lands for tenk deg hvor glade foreldrene blir for bleier?
  bleier koster jo noen kroner det og ;)
  og bleiekaker er det flere som har laget i noen år nå, men takket være blogging så får vi endelig se kreasjonen!

  nydelig bleiekake dere hadde laget, og må si meg enig med CammilasVilla, er guttemamma så det var herlig å se noe som IKKE var rosa ;)

  -Elisabeth-

  SvarSlett
 4. Denne var jo bare helt hærlig.. :-)

  SvarSlett
 5. Skikkelig stilig:) Har planer om å lage en sånn til ei venninne.. Hvilke bleier brukte dere og hvor mange? Brukte dere noe for å holde kaka stødig, slik at de tre delene sitter sammen på en måte?? :)

  SvarSlett
 6. Hei Hege!

  Vi kontaktet vår produktdesigner, som laget denne bleiekaken, for å høre om hun kunne utdype fremgangsmåten litt. Det kunne hun såklart - for dette prosjektet syntes hun det var veldig gøy å holde på med, så dette husket hun godt!

  Hun svarte;
  "Synes å huske at vi brukte over 70 bleier og vi brukte for det meste til nyfødte, fordi det var litt poenget med å gi den gravide damen en bleiekake og siden de er så små, trenger man mange bleier. Vi fant også ut at for å redusere mengden (om man ikke vil ha så mange bleier), så var en lambidorull like høy som en rullet bleie, så vi satt inn en sånn i nederste etg da vi plutselig hadde litt for få bleier. Hele verket ble festet sammen via en lang "grillpinne", men den er ganske tung og stødig i seg selv, så man må egentlig ikke ha dette. Man kan i verste fall bare feste de 2 øverste etg sammen."

  Lykke til med prosjektet!

  SvarSlett
 7. Supert med så kjapt svar, tusen takk:D

  SvarSlett