tirsdag 14. juni 2011

En kunde tipser...; En fantastisk Barbie-kake!

Butikksjefen på -nille Ski Storsenter, Marianne, tipset oss for litt siden om en kunde som hadde vært innom butikken på jakt etter våre Barbie-dukker. Kunden fortalte at hun trengte dukkene til å lage Barbie-kake og kunne fortelle Marianne at etter at hun først hadde bakt en slik kake, var det nå sånn at "alle ville ha", så nå var hun blitt virkelig dreven på dette. Marianne tenkte dette kunne være noe å dele med våre venner i sosiale medier og spurte derfor kunden om hun syntes det var okay. Heldigvis sa hun ja og ville dele både bilder og fremgangsmåte!

Det er det vi sier; -nille har de aller, aller beste kundene!

Kunden til Marianne i -nille Ski Storsenter heter Ann-Jeanette Von Krogh, og med hennes tillatelser deler vi nå med dere en fantastisk mulighet til å virkelig sikre seg den store WOW-effekten ved neste barnebursdag! 



Her følger Ann-Jeanette sin oppskrift, fremgangsmåte og flere bilder; 

Ann-Jeanette Von Kroghs fantastiske Barbie-kake


Du trenger først lager du 3 stk rullekaker, det tar 15 min per kake.


Oppskrift rullekake;

4 egg
2 dl. sukker
2 1/2 dl. hvetemel                  
1 liten ts. bakepulver              

Pisk egg & sukker til stiv eggedosis. Sikt i hvetemel, blandet med bakepulver.
Kle en stor langpanne m/bakepapir og fordel røren utover i et jevnt lag.

Fyll;
Bringebærsyltetøy                  

Fordel bringebærsyltetøyet ut i et tynt lag.

Stek kaken på nederste rille i 225 grader i ca. 5-6 min.
Kaken skal være gyllen og gjennomstekt (sjekk med en bakepinne).

Legg et bakepapir på benken, dryss på et jevnt lag m/ sukker og hvelv kaken over.
Fordel syltetøyet ut i et tynt lag og rull kaken tett sammen.
Rull endene sammen og legg kaken i kjøleskapet.

Lag så fromasj;
Jeg bruker bringebærgele, men det er smak og behag hvilken gele man velger. Ta 2 pk.
Sett den kaldt og la den bli "grøtete"  i konsistensen.
Pisk en kvart pakke kremfløte stiv og bland det forsiktig sammen med den grøtete geleen.

Oppbyggingen;
Kle en stor bolle med plastfolie og la det komme så pass mye plastfolie over kantene at du kan "lukke" den senere.
Kutt rullekaken i fingertykke biter og kle bollen innvendig. Begynn med midten, og jobb deg utover og oppover kantene.
Legg så lagvis med fromasj og rullekake, og press med hendene dine på toppen så det tyter fromasj over rullekakene.
Pakk så inn toppen med plastfilmen som ble til overs langs kantene og sett den kaldt til neste dag.


Hvis du har et etasjefat, er det flott å bruke pga stangen som er i midten (da blir den litt mere stabil), men hvis ikke kan du bare bruke et vanlig fat.
Åpne kaken og sett fatet oppå, og hvelv det rundt. Ta av plastfolien og sett dukken oppi, så du får et hull der hun skal være.



Ta så litt krem og pynt overdelen hennes, strø på pynt til lutt. Glimmergele (slik som du skriver på kaken med) er veldig fin å bruke til å kante blusen med. Sett så dukken tilbake i hullet. Bygg opp med noen bananskiver, slik at du får den ønskede fasong på skjørtet hennes opp i livet.


Lag krem. Pisk den stiv hvis du vil ha rett skjørt, og halvstiv hvis du vil ha et mere "fluffy" skjørt.
Har du lyst på farge i skjørtet,så bruk noen av fargene til Cacas, da de ikke setter smak.
Så er det bare å pynte skjørtet etter beste evne - alt blir fint!


Lykke til!!!

Var ikke dette en helt fantastisk kake? God ser den også ut til å være! Og ved å følge fremgangsmåten og oppskriften, så dette rett og slett overkommelig ut, eller hva synes du? Om du prøver deg på denne kaken en dag, så del gjerne en kommentar med oss - eller last opp et bilde på vår facebookside! Gøy å se hva dere får til!

Har du gjort noe litt anderledes med noen av våre produkter? 
Del gjerne i kommentarfeltet eller på facebooksiden vår!
Vi deler mer enn gjerne inspirasjon og gode historierer på bloggen eller facebooksiden vår!

Tusen takk til deg Ann-Jeanett
for at vi fikk dele din oppskrift, fremgangsmåte og ikke minst; bildene!


7 kommentarer:

  1. Kjempefin kake-er nok mange prinsesser som vil ha slike til bursdagen sin☺
    Har også sett slik forma som ei brud☺

    Takk for fin kommentar om pallebordet mitt☺
    Glasskrukka frå Nille er kjempesøt☺

    Klem M♥

    SvarSlett
  2. Fantastisk flott kake!!! Har lagret oppskrift og fremgangsmåte så får vi se om motet holder når det blir tid for neste snuppe-bursdag her i huset...

    SvarSlett
  3. Det går an å lage for de som ikke kan bake og, kjøp to ferdige kakebunner på butikken. Smør krem og syltetøy inni og sett bunnene oppå hverandre. Skjær til den øverste så den får kjoleform. Legg et marsipanlokk over kaken, sett dukken nedi. Bruk en dukke med overdel/topp på seg. Så kan du bruke pyntegele til å pynte kaken. Dette klarer alle!

    SvarSlett
  4. Var en drøm å lage! Rullekake er jo den enkleste kaka å bake, og samme var denne fromasjen. Det gikk som en drøm på første forsøk!! Jeg brukte sukkerpasta til å lage kjolen jeg da, syns det ble penere, enda dette var første gang jeg hadde laget sukkerpasta i mitt liv. Lett håndterlig og pent resultat, så får du formet kjolen litt som du vil. :) Oppskrift på sukkerpasta finner du her:
    http://www.kakefesten.com/oppskrifter/sukkerpasta1
    Jeg brukte lys sirup da glukose kostet 154,- for 100ml, litt dyrt... Men som sagt, perfekt :)

    SvarSlett
  5. Tusen takk for flott ide til kake. Den ble kjempefin:-)

    SvarSlett
  6. Hei Nille!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett
  7. Flott oppskrift. Laget kake til lillepia sin 10 års dag. Gjett om ho ble glad. Enkel å lage, pynte gjør du samme dag som du skal feire. Lager den for andre gang nu, blir spennende.
    Stine

    SvarSlett