tirsdag 6. september 2011

En utfordring til -nille; Matboks med kjøleelement!

Barnet åpner en sliten matboks med svette osteskiver og tørre skorper midt i skoledagen, akkurat da han eller hun trenger påfyll av energi for å ta til seg lærdom og lek enda en halv dag til. Det er vel noe de aller fleste av oss opplever som en del av en ofte hektisk virkelighet. Mange av oss vil gjøre mye for å unngå denne problematikken og sørge for god og variert næring til barna, og vi vil gjøre vårt beste for å skape matpakker som forblir fristende helt til storefri da matpakken skal fortæres.

Rett før skolestart dukket det opp en forespørsel på vår facebookside;
En mor som hadde rett og slett sett seg lei på at maten hun kunne sende med sine håpefulle, var begrenset til det som kunne overleve i en enkel matboks i mange timer. Det sier seg selv; det er ikke mye annet enn brødskiver som klarer dette - og selv brødskiver overlever kun til en viss grad om det går mange nok timer!

Tone stilte et enkelt spørsmål på vår facebookside;

"Finnes det ikke matbokser med kjøleelement?"
                                                                                                                                                    Illustrasjonsfoto

Denne ideen likte vi så godt at vi sendte spørsmålet videre til våre produktansvarlige. De likte også ideen og sjekket med våre leverandører om dette var et produkt de allerede hadde i produksjon og som vi kunne kjøpe. Det hadde fant de ingen som hadde.

Vi i -nille gir oss ikke så lett! Produktsjefen vår tok utfordringen på strak arm og satt i gang dialogen internt for å se om dette var noe som lot seg gjennomføre, om det rett og slett var mulig å lage en matboks med kjøleelement, på en forsvarlig og hensiktsmessig måte. Siste status på prosjektet er at vi nå er i dialog med en potensiell produsent av et slikt produkt, for å se på muligheten for å få satt dette i produksjon for -nille.


Kanskje det dukker opp matbokser i nær fremtid som kan holde matpakken kjølig, frisk og fresh helt til det er tid for lunsj? 

Det kan vi i så fall takke blant annet snartenkte Tone for!


Sitter du på en idè eller har noe du etterlyser i hverdagen din, ikke nøl med å gi oss dine innspill og forslag! Vi kan naturligvis ikke gi noen garantier, men deres innspill gir oss en god pekepinn ift hva som er etterspurt av markedet - og det er absolutt en god start! Det er nettopp slike innspill som gjør det så givende for oss i -nille å være i sosiale medier - vi får være i dialog med kundene våre og det er gull verdt!

Hva tror dere om en matboks med kjøleelement, 
er det noe du ville kjøpt til deg og dine barn?

6 kommentarer:

 1. Håper i såfall de fungerer bedre enn de matboksene som blir solgt på Rema1000 nå, med kjøleelement, for det elementet smelter etter 5 min, faktisk så fryser de ikke skikkelig engang.

  SvarSlett
 2. Hadde produktet fungert tilfredsstillende, så ville jeg nok kjøpt det, ikke bare til barna mine, men også til meg selv.

  Er ikke så morsomt alltid å åpne matpakka som har ligget i timesvis i romtemp, selv om jeg pakker maten inn i plast som jeg tar lufta ut av osv...

  Jeg har ikke prøvd disse som nevnes av ei annen som har kommentert her, som kjøpes på Rema, men når man ser at noen har dårlig erfaring med det produktet, så frister det jo ikke å kjøpe det ;)

  Så kanskje dere klarer å produsere noe som IKKE smelter etter 5 minutter? :)
  DET hadde vært no det ;)

  Vet jo det finnes små kjølebager til matbokser og sånt, men det blir jo en ekstra bag for ungene å bære på i tillegg til skolesekk og gymsekk... Så for vår del er akkurat noe sånt uaktuelt.

  Det bør være praktisk i bruk og størrelse, og ha plass til minimum 4 brødskiver, og så bør fryse-elementet kunne legges inn i et slags "rom" under matboksen.

  :)

  SvarSlett
 3. Hei hei. Jeg var på Ica denne uken og da fikk jeg tak i matbokser med kjøleelement. Det var Pågen-brød som hadde tilbudet. Kjøp to pågenbrød og få med matboks med kjøleelement på kjøpet. Ungene har hatt nisten sin i boksene i dag og de fungerte supert. Skulle gjerne hatt noen med litt stilig design- håper dere klarer å finne ut av dette :)

  SvarSlett
 4. Jeg ville absolutt ha vurdert å kjøpt både til meg selv og til junior dersom dere hadde fått inn matboks med kjøling.

  Men, som nevnt, så må de kunne holde temperaturen nede i noen timer for at de skal bli interessante nok til å kjøpe...

  Veldig enig med Linnie: Det bør også være plass til mer enn et par "vanlige" brødskiver i matboksen. Eksempler: En biolaflaske, liten youhurt, frukt og sånt må det være plass til. Og lokket på være tett... ;)

  Blir gjerne med og tester (he-he-he).


  Venter i spenning.

  Ha en flott kveld
  :)

  SvarSlett
 5. Jeg anbefaler matboks m kjøleelement! Det er spesielt greit når det er varmt i været. Kanskje det får flere voksne til å ta med seg niste på jobb også? Syns i hvert fall det er et lurt produkt å ta inn! :)

  Jeg kjøpte mine her:

  http://www.iherb.com/Fit-Fresh-Lunch-on-the-Go-Set-7-Piece-Set/12055?at=0/bix900

  SvarSlett
 6. Supersmart......min sønn har med næringsdrikker pga sykdom så vi må legge de sammen kjøleelementer:)

  SvarSlett