mandag 13. februar 2012

Valentinsdagen; Alle hjerters dag!

I morgen, 14. februar feirer mange Valentinsdagen, men vet du egentlig bakgrunnen for denne feiringen? Her kommer historien om Valentinsdagen i korte trekk - og så har vi noen forslag til ting man kan gjøre på slutten av innlegget, uansett om du feirer med din kjære, en annen heldig - eller for din egen del!



Først litt om historien bak Valentinsdagen;

St. Valentinsdagen, på norsk også kalt alle hjerters dag, markeres 14. februar som en feiring av kjærlighet og romantikk. Dagen feires særlig i engelskspråklige land ved å kjøpe gaver og sende kjærlighetsbrev eller -kort, ofte anonymt. Valentinsdagen har blitt feiret i England siden 1600-tallet. De hentet ideen fra myten om Den hellige Valentin (Valentinus). Valentin ble fengslet etter at den romerske keiseren Claudius II truet med fengsel og dødsstraff for dem som ikke avsverget seg kristendommen. Valentin ville ikke avsverge sin gud, og ble derfor steinet til døde i 273 e.Kr. Før Valentin ble drept, skrev han et brev til sin kjære Julia og bad henne holde seg til Gud. Han undertegnet med «… fra din Valentin». Valentinsdagen er blitt feiret i England siden 1600-tallet. I skandinavia er det først de siste årene man har begynt å feire dagen, som også kalles alle hjerters dag.
*Kilde; Wikipedia


I Norge tas Valentinsdagen imot på mange ulike måter. Noen synes dette er noe tull som handelsstanden har funnet på for å selge flere varer. Andre synes dette er en fin dag for å gjøre litt stas på hverandre. Andre igjen har dette som selveste "Kjærestedagen" over alle dager, og kjøper fine gaver eller finner på hyggelige ting sammen. Vi har lyst til å komme med enda en tolkning av denne dagen; hva med å være din egen Valentine? Eller hva med at du velger deg ut en Valentine, en som fortjener oppmerksomhet av en eller annen grunn?



Å feire Valentinsdagen med sin kjæreste kan være en hyggelig dag i en ofte hektisk hverdag og vi håper mange kjærestepar i Norges land får en strålende Valentine's Day i morgen

Det finnes også mange iblant oss som fortjener ektra oppmerksomhet - og som kanskje ikke har noen å feire denne dagen med. Kanskje du kjenner noen som er mye alene, eller noen som ikke har det så godt? En venn, en gammel bestemor eller en kollega? Hva med å speide litt ekstra etter en slik en i din krets, og la denne personen være din Valentine i morgen? Det er ofte ikke så mye som skal til - og vi har noen forslag helt nederst i innlegget. 



Det kan jo også hende at det er nettopp du som trenger litt ekstra oppmerksomhet akkurat nå? Som fortjener noe ekstra? Hvorfor ikke benytte valentinsdagen til å gi deg selv et lite avbrekk i hverdagen? Tid til å pleie deg selv litt?

Vi har noen enkle forslag til hva du kan gjøre for å gjøre stas på deg selv;
 1. Lag ditt eget hjemmespa med ansiktsmaske, fotskrubb, neglelakking og annen luksus!
 2. Tenn ekstra mange levende lys rundt deg, ta et pledd over beina og les en god bok!
 3. Unn deg selv noe godt å drikke og noe ekstra godt spise - og spis med det fineste serviset!
 4. Ta et langt, varmt bad (gjerne kombinert med punkt 2) mens du lytter til god musikk!
 5. Kjøp deg den tingen du har hatt lyst på så lenge - og nyt opplevelsen!
 6. Kjøp inn litt godis på Valentindagen og kombiner det med en tv-kveld!
 7. Lag deg en stor kopp god te, finn frem penn og papir, og skriv et brev til en spesiell person!
 8. Sortere bilder inn i album - og drømme deg tilbake til gode minner!
 9. La kreativiten din utfolde seg - lage noe nytt og fint av noe du har fra før, kanskje?
 10. Se favorittfilmen din for n'te gang. Dirty Dancing? Tid før ømhet? Love actually?


Og vet du hva vi synes er det beste med forslagene over er? Om du har lyst til å finne deg en Valentin i morgen, en som du er ekstra glad i eller som du mener fortjener litt oppmerksomhet av en eller annen grunn - så er mange av forslagene over helt perfekte også for to! Koster nødvendigvis ikke noe, enkelt å få til - og vi er helt overbeviste; vel så hyggelig som hvilken som helst stor, fancy gave eller ekstravagant utflukt.

Det enkle kan ofte være det beste - 
det viktigte er vel å vise at vi setter pris på hverandre? 

Har du en heldig utvalgt Valentine? En kjæreste, venn, bestemor eller kollega? Eller kanskje du vil være din egen Valentine i morgen? Vi håper du har lyst til å gi vedkommede (eller deg selv) noen rosende ord i vårt kommentarfelt. Fortelle hvorfor akkurat den du har valgt ut fortjener litt ekstra solstråler i morgen, hva som gjør at vedkommede er din Valentine og hva slags planer du har for morgendagen. Ikke vær sjenert, benytt denne sjansen til å la vedkommede (eller deg selv) skinne!

Om din historie, dine ord, er ekstra hyggelige og omtenksomme, kan det godt hende vi vil la litt oppmerksomhet skinne på vedkommede fra vår side også. Dette gjør vi ved at vi gjerne deler noen av deres historier med våre følgere på vår facebookside. Hver hilsen får et hyggelig bilde knyttet til seg - og blir sånn sett et digitalt "postkort"  dere gjerne kan dele videre på facebook med vedkommede dere har valgt ut. På den måten får venner og kjente sett at du virkelig setter pris på han / henne. Vi håper det høres hyggelig ut og at dere vil dele mange gode historier og ord med oss!

Uansett hvordan du har tenkt til å tilbringe morgendagen;
vi håper du får en nydelig tirsdag! 

God Valentinsdag til dere alle!


3 kommentarer:

 1. Vi har aldri feriet valentine dagen sånn egentlig. Prøver å gjøre småting i hverdagen - som viser at vi setter pris på hverandre. Kan jo nevne at jeg alltid setter små lapper i matboksen til samboeren min. Bare små ord, trykker agurk skiver i hjerteform og legger på skiva eller tegner ett enkelt hjerte bare. Vet han setter pris på det:) Vi har snart (den 27 februar) vært sammen i 11 år!

  SvarSlett
 2. John Christian Grimstad13. februar 2012 kl. 21:55

  Jeg har lyst til å nominere min kjære forlovede jeg da,mest pga at hun betyr så mye for meg,men som alikevel forlanger så lite og gir alt av seg selv :-)<3 Pga omstendighetene så får vi ikke feiret dagen i lag,men vet at hun vil bli ektra glad for en liten hilsen fra Nille,som også er blandt en av favoritt butikkene hennes :-)<3

  SvarSlett
 3. Jeg vil nominere min samboer, Terje. Han er en fantastisk og omtenksom kjæreste og en supermorsom pappa til våre to gutter. Han stiller alltid opp og vil det beste for alle. I år trenger han en ekstra oppmuntring, synes jeg, for han ligger helt utslått med influensa! Vi får feire Valentines senere, og så får jeg stelle så godt jeg kan med han i kveld.

  Hilsen Mai T. M.

  SvarSlett