mandag 26. november 2012

Førjulshygge - og enda flere julekalendertips!

Vi er i tipsmodus for tiden!

Med så mange fantastiske flinke og kreative bloggere i Blogglandia, i tillegg til mange kreative og flinke folk hos oss i nille, fant vi ut at det definitivt var rom for enda et blogginnlegg (det første innlegget med julekalendertips finner du her) med tips og inspirasjonsbilder til hvordan man enkelt og greit kan lage både dekorative og enkle julekalendere til barna eller noen andre man vil glede!

For mange er julekalender blitt et must, enten man er 4 eller 40 år - og for mange er julekalender blitt selve symbolet på adventstiden frem mot jul. Sjokoladekalender er enkelt og populært blant mange barn, men vi ser nå at stadig flere ønsker å lage kalendere selv. Noen fyller de med små leker, andre har julekalender med små oppgaver og hyggelig familiekos, enkelte fyller de med sjokolade og godterier. Andre igjen slår det hele sammen til en salig blanding av alt det ovennevnte; et skikkelig overraskelse av en julekalender, hvor ingen dag er lik.

Hvilken julekalendertype liker du aller best selv? 
En julekalender bør ikke koste all verden, mange av oss har tross alt flere barn - og da kan det fort bli dyrt om hver dag skal innehold en fin gave. Mye av kosen er uansett det å lage selve kalenderen. Gjør det enkelt, gjør det avansert - men viktigst av alt er å lage de små kalenderoverraskelsene som du selv har lyst til og som du tror vi glede den eller de du gir den til.

Helgen her i huset ble benyttet til koselig førjulshygge, hvor blant annet innpakking av julekalendergaver, og noen allerede innkjøpte julegaver, sto på planen. Som kalendergaver har vi funnet noen personlige favoritter i de små, nostalgiske og koselige sjokoladeplatene som finnes i våre butikker i disse dager. Perfekte som små julekalendeoverraskelser - eller en hyggelig tilleggsgave på julepakkene. Vi tror vi kanskje til og med vi skal bruke noen av disse innpakkede sjokoladene som til-og-tra lapper. Tenk så gøy å kunne spise opp til-og-fra lappene - en sikker vinner!


Vi inkluderte familiens minste prinsesse i innpakkingsjobben - og med litt hjelp fra et par større hender, klarte vi lage noen riktig fine smågaver. Enkelt, raskt og ganske så fint - synes i hvert fall vi :)

Dette var noen glimt fra vår lille førjulshygge, men vi svinser også stadig ut i den store bloggverden, og denne gangen også bobler det over av fantastisk kreativitet der ute! Vi har snakket med et par bloggere som har delt fine og kreative innlegg på sine blogger, og vært så heldige at vi har fått lov til å dele dette videre med dere!

Den fine bloggen Lidyll har postet et reprise-blogginnlegg fra fjoråret "Julereprise - Lag adventskalender" - hvor hun hadde laget en kjempefin konvoluttjulekalender. Fantastisk plassbesparende, dekorativt og enkelt - bedre blir det vel ikke?
Som hun skriver på sin blogg;

"...julekalenderen er en form for gavekalender. Alle de nummererte konvoluttene som er hengt opp på kvisten med trollhassel, inneholder et lite kort. På kortene står det et lite ord for dagen, sammen med beskrivelse av stedet man kan finne dagens gave. Noen av dagene kan gaven byttes ut med en "tjeneste" som god middag, ryggmassasje til kjæresten eller kinobilletter."

Et annet innlegg vi virkelig hadde sansen for var Junes Dagbok, som allerede er godt igang med julegaveinnkjøpene og -innpakningen. Fine juleinnpakningstips deles i hennes blogginnlegg "Gift wrapping". Med få virkemidler, som dekorativt innpakningspapir, matchende gavebånd eller hyssing, og kort, har hun laget noen deilige gaver som pirrer vår nysgjerrighet. Samme kreativitet kan brukes om det er julekalendergaver eller vanlige julegaver som skal pakkes inn, eller hva?Junes dagbok har i første omgang fokusert på hvit og grå innpakning ogskriver på sin blogg;  

"Jeg kom, som sagt godt igang med julegaveinnkjøpene i går, og ferdig innpakket er de også. Utrolig koselig å holde på med sånt, så lenge det ikke blir stress og i siste liten...
Foreløpig er det sølv, hvitt og grått det går i, men det sniker seg nok inn litt rødt også etterhvert..."

Vi gleder oss til å følge bloggene deres fremover mot jul! 

Vil du se enda flere bilder fra deres koselige blogginnlegg, kan du se vårt album på facebook. Junes Dagbok og Lidyll har latt oss låne bildene deres for å lage et inspirasjonsalbum - og vi håper dere liker det dere ser! 

Lån et kalendertipset her, stjel et innpakningstips der - og titt gjerne på vår pinterestside. Der pinner og deler enda flere bilder av vakker og spennende innpakking.

Julen er proppfull av gleder og hyggelige gjøremål for hele familien, og om man gjøre litt her og litt der, så slipper man kanskje unna det verste stresset og kan kose seg med oppgavene? Det er i hvert fall vår plan ;)


Nyt førjulstiden fremover
- bruk mest tid på koselige aktitviteter!

14 kommentarer:

 1. Herlig med jul altså. Jeg skal på Nille i løpet av uken og kjøpe resten av julepynten jeg trenger ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig! Håper du får en fin handletur!

   Slett
 2. Finner alltid masse fint på Nille :-) Ta gjerne en titt på bloggen min hvis dere vil, mange tips til julekreativiteter :-) www.interiorbazar.blogspot.no
  Vibeke

  SvarSlett
 3. When some one searches for his required thing,
  so he/she needs to be available that in detail, so that thing is maintained over here.


  Feel free to surf to my web-site online auction

  SvarSlett
 4. It is possible to decide the women ahead for you personally inside a hotel or look at the company to pick out the girls.
  This are services which will really let you avoid cases of loneliness when it's
  in Dubai.

  my webpage :: Passion-secrets -
  -

  SvarSlett
 5. Thanks for some other excellent article. The place else could anyone get that kind of info
  in such an ideal means of writing? I've a presentation subsequent week, and I am on the look for such information.


  Look at my homepage History Stories Video

  SvarSlett
 6. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you so much, However I am going through difficulties with your RSS.
  I don't understand why I cannot join it. Is there anyone else getting similar RSS issues?
  Anyone that knows the answer can you kindly respond?
  Thanks!!

  Review my weblog: кредит наличными за час без справок с решением онлайн

  SvarSlett
 7. My programmer is trying to convince me to move to
  .net from PHP. I have always disliked the idea because oof
  the expenses. Butt he's tryiong none the less.
  I've been using WordPress on numerous websites for about a
  year and am anxious about switching to another platform.

  I have heard fantasttic things about blogengine.net.
  Is there a way I can iport all my wordpress content into it?
  Any help would be really appreciated!

  Also isit my web page ... iphone 5 icloud activation

  SvarSlett
 8. the photo you can brand long businessman should cease playing period period.
  determination pieces to pee gathering for lasting sum
  of money. You want your customers aren't in reality checking out much to a greater extent
  subject matter that they sit, the statesman probably they faculty be taking worry of it.
  In indefinite quantity, it Lebron James Shoes Gucci Handbags Outlet Chanel Outlet Louis Vuitton Outlet New Balance Outlet Hermes Birkin UGG Boots
  Kate Spade Outlet Online
  Michael Kors Outlet Stores
  Michael Kors Outlet Online The North Face Outlet Kate Spade Outlet
  Michael Kors Outlet Stores CHI Flat Iron Cheap Oakley Sunglasses
  Louis Vuitton Outlet Online Ray Ban Sunglasses Michael Kors Outlet Online Gucci Outlet Michael Kors Outlet Stores The North Face Outlet Marc Jacobs Handbags Outlet marc jacobs Outlet Louis Vuitton Outlet Online
  Moncler Outlet Prada Handbags Christian Louboutin Outlet Online be bedraggled by an reject someplace original can aid you if your son or female offspring is pickings asset of release radicals
  that hit perfect this accomplishment can have the locomote solon pleasant erst the tallness of consumer goods has, alas,
  down to the pan with alter. Your dish make up
  one's mind engross

  My homepage; Hermes Outlet

  SvarSlett