onsdag 26. desember 2012

Betaling for poser til veldedig formål

Tradisjonen tro vil vi i nille også i år støtte et veldedig formål ved juletider. Vi synes denne tiden er en fin anledning til å minne oss selv om at vi kan hjelpe noen som har det tøffere enn oss selv, og hvert eneste år velger vi formålet basert på hva flertallet av dem som arbeider i organisasjonen mener. Vi arrangerte en spørreundersøkelse blant våre ansatte tidligere i våres, om hvilken veldedig organisasjon vi skulle donere penger til, og den soleklare vinneren ble Støtteforeningen for Kreftsyke barn (som fra 1.1.13 skifter navn til Barnekreftforeningen). De fikk over 65% av stemmene, så har var det ingen tvil!

Vi bestemte derfor at ved juletider 2012, gir vi en gave på kr 200 000 til foreningens arbeid for kreftrammede barn og deres familier. Det vet vi de setter stor pris på, og gleden er stor for oss også.


Nytt for 2013 er at vi inngår et samarbeid med Barnekreftforeningen. Med stadig fokus på miljø og veldedighet har vi besluttet, som flere andre av landets store kjeder, å begynne å ta betalt for bæreposene vi fører i våre butikker. Kjeder som Europris, Clas Ohlson, Jernia, Vinmonopolet og alle dagligvarkjedene tar betalt for posene. Gjennom å ta betalt for posene håper og tror vi at vi kan redusere bruken av bæreposer, og samtidig oppmuntre til bruk av mer miljøvennlige alternativer, som f.eks. handlenett i stoff.

Målsetningen med å ta betalt for plastposene er ikke å tjene penger på dette, men å bevisstgjøre bruken av, og kostnaden ved, å produsere og forbruke plast. Vi ønsker å gi deler av beløpet du som kunde betaler for bæreposene, til en veldedig organisasjon. Da vi lot våre ansatte være med og bestemme hvilken veldedig organisasjon de ønsket vi skulle støtte med en julegave i år, fortalte vi dem samtidig at denne organisasjonen også ville få deler av beløpet for hver solgte bærepose. Barnekreftforningen vil derfor få en utvidet støtte knyttet til at vi starter å ta oss betalt for bæreposer fra 1. januar 2013. Vi planlegger også en rekke samarbeidsprosjekter med foreningen, bl.a. rundt den Internasjonal Barnekreftdagen i februar.

Vi håper du som kunde ser de positive ringvirkningene ved at vi tar oss betalt for bæreposer.


Vi ønsker deg en fortsatt strålende 2. juledag! 5 kommentarer:

 1. KJEMPEFLOTT, Jeg har selv hatt ei datter med kreft, så jeg vet at denne gaven kommer godt med.
  Enda en god grunn for å handle på Nille :)

  SvarSlett
 2. En god tanke - betaler mer enn gjerne de gangene jeg trenger en pose:-)
  Klem

  SvarSlett
 3. Fornuftig, men kommer dere til å selge handlenett i stoff?
  Klem

  SvarSlett
 4. Kjempeflott tiltak :-) Vokste opp med en kreftsyk bror og vet hva støtteforeningen for kreftsyke barn gjør for familier som er rammet, nå ble jeg veldig glad :-)
  Og tusen takk for koselig kommentar inne hos meg, det setter jeg stor pris på. Både garn og ballonger er kjøpt hos Nille, handler ofte der og jeg finner stadig noe fint å ta med hjem.
  Ha en flott romjul videre :-)
  Laila

  SvarSlett
 5. Nille kommer til å selge et bærenett som alternativ. :)

  SvarSlett