søndag 6. januar 2013

Nytt år, nye opprydningsmuligheter!

Et nytt år.
En ny, frisk start.
Nye muligheter, blanke ark og fargestifter.


Vi elsker å bruke inngangen til et nytt år, og det at vi rydder bort julen, som en god anledning til å få orden og system i hjemmet vårt på så mange områder som mulig - og vi aner at flere er som oss. Det er noe med det å kunne gå inn i et nytt år med de beste mulighetene for en effektiv, oversiktlig og ryddig hverdag. Det å vite hvor ting er og ha god oversikt hva man har, det gir rett og slett energi og overskudd! For ikke å snakke om all tiden man sparer på å slippe all letingen... :)Det er alltid nyttig med en gjennomgang av klesskapene til alle i familien. Få ryddet vekk det som er for lite og kan gis bort, det som er for slitt og som bør kastes - og om man er riktig så heldig, så  oppdager man perler av noen klær som vi ikke engang husker at vi hadde. Noen som kjenner seg igjen i akkurat det?

Vi rydder i skuffer og skap, rom for rom, og lager system. Er det ting som brukes så godt som aldri, kan vi kanskje finne nye eiere, noen som faktisk vil ta det i bruk? Den type gjenvinning er jo virkelig både miljøvennlig og sosial! Er det ting som brukes av og til, har det en tendens til å være vanskelig å finne når man først skal bruke det - så da kan det være fint om vi har et system som gjør at vi finner det igjen enkelt og greit.


Det er jo ikke nødvendigvis mye rydding og ordning som skal til, før plutselig oversikten og systemet åpenbarer seg. Sortere ting i gjennomsiktige bokser og tydelig merke dem med hva de inneholder, gjør at man kommer godt igang. Er man heldig og har en bod eller annen lagringsplass man kan stable kassene i, merker man at det er veldig enkelt å finne tilbake til det man trenger med et sånt system.

Så - hvor kan man rydde, sortere og få system? 

Man kan naturligvis rydde og få orden i alle husets rom.  Her kommer vi med noen ideer:

Kjøkken

En gjennomgang av kjøkkenskapene er greit - kanskje noe av det du bruker aller mest kan få stå i fine flasker eller oppbevaringsbokser på kjøkkenbenken? Både dekorativt og i umiddelbar nærhet når det trengs. 

Barnerom

Vil du få orden på barnas rom, og få slutt på at leker, bøker og annet flyter? Hva med å dedikere små kurver, bokser og esker til ulikt innhold, så gjør du det mye enklere for barna dine å rydde opp etter seg - og de vet alltid hvor de har det de har lyst til å leke med.

Hobbyrom

Er du en av oss som synes det er greit å ha papir, tape, saks, litt perler, glitter og annet stæsj, tilgjengelig når du plutselig skal pakke inn en gave eller lage et kort? Om du ikke har rom nok til å ha et eget rom dedikert til den type ting, så kommer man langt på vei med å samle alt i en eske eller et skap, sånn at du vet hva du har og hvor du har det. Da er det så mye enklere å være impulsiv og

Bad

Vi er nok ikke de eneste som har et bad fyllt av sminke, hårstrikker og -spenner, hud- og hårprodukter, kluter og håndklær, og enda mere til. Kanskje det er på tide med en opprydning der også? Vi skal i hvert fall gå igjennom hårstrikk og hårspenne-berget hjemme hos oss, så vi slipper lete i minutt etter minutt etter to strikker som hører sammen.

Stue

Er det alltid noen som leter etter fjernkontrollen hjemme hos deg? Eller etter mobilen sin? Nøklene sine? Eller etter den nye gasstenneren, sånn at man kan få fyr på peisen og få tent noen fine telys? Hva med å dedikere bokser, kurver eller annet, og gide tingene man bruker mest fast plass? Oppbevaring trenger ikke være sterilt og kjedelig, det finnes mye fint man kan bruke, så her er det om å gjøre å være kreativ.  Har du laget deg gode systemer? 
Del gjerne dine beste tips med oss og leserene våre! 

(Har du blogget om det, så lim gjerne inn lenken under her, så deler vi videre!)


Godt nytt år til deg og dine! 2 kommentarer:

  1. Very nice blog. Keep sharing. Fr It Solution

    SvarSlett
  2. Thanks for sharing beautiful content. I got information from your blog.keep sharing
    abogados de divorcio en nueva jersey

    SvarSlett