tirsdag 5. februar 2013

La mor bli hedret på morsdagen!

En gang i året er det hyggelig å kunne gi det aller kjæreste vi har har sin egen dag. Vi snakker selvfølgelig om mor og hennes egen dag; Morsdag.

Vi syns de er fantastisk at mødre verden over har denne dagen hvor de skal bli hedret og lagt merke til. De skal bli vartet opp for - og få hyggelig gaver av sine etterkommere. Det er blitt en kjempefin tradisjon som feries over nesten hele verden, som vi skal se litt mer på her.

Men før vi begir oss på opphavet til feringen av mor - skal vi se litt på hvordan vi kan overraske mor, på en enkel og kreativ måte!


Overrask mor på morsdagen!

Tenk så hyggelig det er å overraske mor med hyggelig start på dagen.
 • La mor sove lenge - gjerne så lenge hun vil.
 • I mellomtiden har far og barn stått opp, og satt igang forberedelsene til resten av dagen. Kaffen er satt på. 
 • Kanskje kan man lage en liten kake-overraskelse til mor, eller hva med rykende ferske og hjemmelagede rundstykker? 
 • Dekke bordet - og gjør alt klart, slik at når mor står opp er det bare å sette seg til rette og meske seg i oppdekkingen og oppvartingen. 
 • I forkant har det blitt handlet inne en hyggelig overraskelse til mor - en morsdagsgave. 
 • Barna har skrevet og tegnet hjemmelagede kort. Kanskje til og med morsdagsgave er hjemmelaget. 
 • Når frokosten er inntatt, kan mor sette seg til rette i godtstolen og bare fortsette å nyte oppvartingen, for denne dagen står i hennes tegn - det er mors tid til å bli hedret.

Det skal ikke så mye til - for at man skal hedre det kjæreste vi har!

Lage selv eller kjøpe en liten morsdagspresang?

Liker du å lage morsdagsgaven eller foretrekker du å kjøpe en liten ting til mor?
Del gjerne med tips til hva du liker å lage - eller hvordan du liker å varte opp for din mor på morsdagen - så skal vi dele noen gavetips med deg!


Her har dere våre heteste gavetips til mor!

Vi syns at hjerter hører morsdag til og er veldig glad i dette symbolet, som minner alle som ser det om en ting; kjærlighet. Og hva passer vel bedre å gi til mor på hennes dag?

 


Eller hva med noe dekorativt, som kan stå fremme og glede år etter år?


 
Sett samme en hyggelig pakke med hjemmespa produkter. Det er kreativt, og utrolig hyggelig å få!
Nydelige kremer, såper, lotion, scrubs. Mange nye serier og produkter!
Vi elsker disse - det tror vi mor også vil.

Har du testet våre nye egenproduserte velvære serier?

Visste du dette om morsdag?


I norge feirer vi morsdag den andre søndagen i februar måned, men feiringen av mor har ikke samme dato eller tidspunkt i alle land. Vi trenger ikke lenger enn å se over landegrensen til Sverige, for at mor hedres på et annet tidspunkt i året. Det er hyggelig at mødre verden over har sin egen dag hvor de fleste steder i verden Tidspunktet er ikke det viktigste - det viktigste er hedringen av mor - og av vi kan la hun få være i fokus denne ene dagen i året!

wikipedia skrives det om norsk feiring av morsdag slik "I Norge startet vi med hedringen av mor den 9. februar 1919 , og ble arrangert av religiøse organisasjoner, men det var Oslo kvinnene Dorothea Schjoldager og Karen Platou som i samarbeide med ideelle organisasjoner, forretningsfolk og massemedia fikk gjennomslag om å etablere dagen som en årlig begivenhet" (sitat wikipedia).

Opphavet til morsdag er fra USA hvor Ann Marie Jarvis i 1905 ønsket å hedre sin mor - et år etter at hun døde - og holdt en minnesmarkering for sin mor, så dette var opphavet til å få innført en offisiel minnesdag for mødre. Senere ble morsdagen feiret som en dag der mødre vartes opp med gaver, kakebaking, blomster - imens far og barn gir henne den all den ære hun har fortjent.
Dette var starten på morsdag, slik vi kjenner den idag.


Vi vil gjerne høre hva dere gjør på morsdagen? Pleier du å kjøpe gaver eller lager dere noe selv.

Hvordan blir din mor hedret? Eller hvordan blir du som mor hedret?

Vi vil gjerne høre historiene fra både en mors synspunkt OG fra den som hedrer sin aller kjæreste mor!

7 kommentarer:

 1. Så skjønne den "ostklokken" var. Har dere den i butikkene nå? Hva koster den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hege!

   Så gøy å se at du likte osteklokken. Denne finnes i butikk nå - og koster kr 98,-
   Hvis du vil se flere spennende nyheter, kan du se vår siste nillekatalog her: http://blogg.nille.no/p/ukens-tilbudsbrosjyre.html her vil du altid finne den aktuell katalogen :)

   Ha en kjempefin tirsdagskveld!

   Slett
 2. Takk for link :) Nå må jeg inn å titte litt :)

  SvarSlett
 3. Hei!

  Jeg kom tilfeldigvis borti blogginnlegg fra 2011, hvor noen hadde postet bilde av kopper med trykk "Rotekopp" "Tullekopp" etc. Er dette noe dere fortsatt selger?? Har så lyst på!

  SvarSlett
 4. فتح قفل الباب المغلق هي مهمة صعبة ولكن يعرضون في الأفلام أن البطل يستطيع فتح الاقفال بكل سهولة ولم يخبروننا كيف يتم هذا الأمر يمكنك فتح الاقفال في ثوان معددودة حتي تلك التي تحتوي على مقبط كروي عن طريق أتباع الطرق الأتية. ستتعرفون معنا علي خمس طرق لفتح الأبواب ببعض الأدوات المساعدة ولكن يجب عليكم أستخدام تلك الطرق لفتح أوابكم التي أغلقت دون قصد أنتبهو جيداً لهذا الأمر
  فتح اقفال
  ابحث عن مساحة الجدار المناسبة. عندما يكون لديك لوحة صغيرة ، تتراوح مساحتها بين قدم وثلاثة أقدام مربعة ، يجب ألا تعلقها على جدار كبير فارغ بمفردها. ستجعل اللوحة تبدو أصغر حجمًا. لذا ابحث عن قسم صغير من الجدار أو اختر بعض اللوحات الأخرى لتعلقها به. علق العمل الفني على مستوى العين ، حوالي 60 بوصة.
  اللوحات الصغيرة رائعة للتعليق حول اللوحات الكبيرة لتعويضها وخلق بعض التوازن. يمكنك أيضًا تعليق مجموعة من اللوحات الصغيرة بنمط.
  او عليك الاستعانة بشركة الخبير شركة تركيب لوحات ارخص اسعار تركيب اللوحات

  افضل شركة تركيب لوحات بالكويت تركيب جميع انواع اللوحات بارخص الاسعار
  تركيب لوحات

  SvarSlett
 5. This white color white head, It looks the very attractive. Now it's time to avail long distance taxi uk for more information.

  SvarSlett