torsdag 15. september 2011

Garnsesongen er her!

Straks det er litt kaldere i været kjenner vi at det klør i fingrene etter å ta frem strikketøyet igjen!

Garnhyllene fylles opp med nyheter og standardvarer, og vi merker at mange av dere kommer inn i våre butikker på jakt etter garn til deres nye håndarbeidsprosjekt. Vi gleder oss til å se deres kreasjoner skride frem i løpet av høsten og vinteren, og om noen av dere viser frem tingene dere lager på egne blogger eller andre steder, så vil vi gjerne ha tips på hvor vi kan se dette.

I våre hyller finner du selvfølgelig denne høstens fineste og mest populære farger, men vi har også helt enkelt, hvitt garn - noe vi har observert at enkelte bruker som basis før de farger garnet selv.

En av disse bloggerene er Tusenfryd.


Her har bloggeren oppdaget hvor moro det er å farge garnet selv, og har blant annet benyttet Senjagarn fra Gjestal. Garnet har hun farget på en enkel og effektiv måte, nemlig med kondittorfarge; helt vanlig konditorfarge som benyttes i mat.


Oppskrift på hvordan farge ditt eget garn på en enkel måte følger her;

Fargingen ble gjort ved å blande konditorfarge med kaldt vann tilsatt et par spiseskjeer eddik. Hvor mye konditorfarge som benyttes avhenger av hvor sterk farge man ønsker, man må prøve seg frem på egen hånd - eventuelt farge kan tilsettes underveis. Det er benyttet ca 3 liter vann til et hespe garn. Nøstene er på forhånd blitt hespet og bløtlagt, dette gjøres for at de skal trekke best mulig. Varmen settes på og garn og farge varmes opp nesten til kokepunkt. Avhengig av garnet så er trekketiden litt forskjellig - men som oftest til det ikke er mer farge igjen i vannet. Garnet skal så ligge i kjelen for å avkjøles. Når det så er så kaldt at man ikke brenner seg skyller man bort overskuddsfarge.
Garnet ble så vasket med Milo. Skyllevannet skal holdes i samme temperatur som det var i gryta. Spesielt for ullgarn er dette viktig, for å unngå at garnet toves. Tilslutt henges det for tørk.


Vi syns dette var en fantatisk enkel og genial måte å farge garn på!


Har du forsøkt farge ditt eget garn?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar