onsdag 26. juni 2013

Gjør-det-selv stikk en blå puff

DIY - gjør-det-selv: Stikk en herlig blå puff


Garn: Ullrikka ca. 10 nøster
Pinner: strømpepinner(5 stk) og rundpinne str 7.
Fyll: puffen fylles med en dyne, vi har brukt en billig dyne.

Legg opp 40 m med dobbelt garn Ullrikka og strikk 1 omg rett. Øk til det dobbelte antall masker ved å strikke opp en maske mellom hver maske, slik: strikk en vanlig rett maske, ta opp tråden mellom maskene og strikk en maske rett av denne tråden. Øk mellom alle maskene slik at det er 80 m på pinnen. Nå er det lurt å sette de over på en liten rundpinne.

Strikk 10 omg vrangbordstrikk, 1 rett og 1 vrang. Øk så i mellom rette og vrangmasken ved å plukke opp tråden og strikke denne rett. De eksisterende maskene strik - kes i vanlig vrangbordstrikk. Øk hele omg rundt.

De nye maskene strikkes rette, slik at du nå skal strikke 2 rette og 1 vrang.

Strikk til arbeidet måler ca. 50 cm. Nå skal du felle inn i antall masker; strikk de to rette maskene rett sammen og 1 vrang, gjenta dette omg rundt.

Strikk 9 omg med 1 rett og 1 vrang. Kan være lurt å sette maskene på strømpepinner her.

Strikk nå alle maskene rette. Strikk 2 rette sammen omg ut. Strikk en omg rett uten fellinger. Fortsett å strikke alle maskene 2 rett sammen til det er igjen 10 masker.

Sett maskene på en lang tråd og snurp sammen og fest tråden godt.

Snu arbeidet og sy samen puffen i bunn med å ta en lang tråd og sy i kanten rundt med oppleggs maskene . Før du strammer igjen, så brett dynen godt sammen og legg i puffen. Dra tråden sammen og sy godt fast. Ett lite tips: hvis du bruker mørke farger på puffen, så er det lurt å lage en pose eller bruke et gammelt dynetrekk i samme farge som garnet, til å ha utenpå dyna - da vil ikke den hvite dyna synes igjennom maskene.

Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar