søndag 25. august 2013

Tunika til jente i SenjagarnLegg opp 204(216) m på rundpinne nr 3 og med hvit farge. Strikk en omg vrang og bytt til rosa bunnfarge og strikk diagram A. Etter diagrammet, arbeidet måler ca 9 cm, deles arbeidet inn i for- og bakstykke, 102(108) m på hver del. Sett en merketråd i hver side og det felles en maske før og etter merket i begge sider(4 masker felt i hver omg). Fell 12 ganger til det er 156(168) m igjen.

Strikk til arbeidet måler 36(40) cm. Start med diagram B. og når arbeidet måler 43(47) cm, deles arbeidet i for og bak- stykke til armhull. Det strikkes nå mønster frem og tilbake. Når ermhullet er 4 cm, lag åpning til hals på forstykket. Fell de midterste 18(20) maskene og fell på hver side av halsåp- ningen 1 m 4 ganger annenhver omgang. Da er det igjen 26(28) m til skulderen. Strikk videre i mønster opptil ønsket lengde. Når diagram B er ferdig, strikk diagram C. Strikk likt på begge sider av halsåpningen.

Bakstykket strikkes opp til arbeidet måler 2 cm fra ønsket lengde. Fell de midterste 26(28) m til hals og strikk hver side til ønsket lengde. Det er 26(28) m igjen på hver skulder.

Strikk sammen på skuldrene.

Armer:
legg opp 60(66) m med hvitt garn på strømpepinner og strikk en omg vrang. Bytt til rosa bunnfarge og strikk 6 omg glattstrikk. Start med diagram D og når dette er ferdig, avslutt med diagram C. Strikk rundt til armen måler 8 cm. Fell de 10 maskene som er midt under armen og strikk vi- dere frem og tilbake samtidig som det felles 1 m i hver side, annenhver omg til det er igjen 25 masker og arbeidet måler 15(18) cm. Fell av resterende masker. Strikk en arm til.

Sy armene pent på med attersting og fest alle tråder. Hvis det føles som om armen er litt stor, så skal den være det... lag små rynker øverst på skulderen slik at du får små puffermer.

Kant rundt halsåpningen: Hekle 1 omg fastmasker rundt hele åpningen i halsen med hvitt garn. Hekle så en omg med * 1 fastmaske i en fastmaske, 3 luftmasker, hopp over 2 fastmasker og fest luftmaskene ned i den 3. fastmasken* gjenta fra * til * rundt hele halsåpningen.
Fest trådene :)

5 kommentarer:

 1. Kommer oppskriften på spisebrikkene med bestikklommer også? Den som står i siste inspirasjonsheftet. Venter på den. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Vi kommer til å dele oppskriften her på bloggen og på vår facebookside om kort tid.
   Følg med fremover ;)

   Slett
 2. Hvor er det blitt av oppskriften på guttegenser i Senja garn? ( med traktor)

  SvarSlett
 3. Ja jeg også lurte på hvor den er blitt av! Skulle gjerne hatt den

  SvarSlett