onsdag 2. oktober 2013

En flørt med kontraster i lyst interiør

Elsker du hvitt interiør, og leker med tanken om å stramme opp litt med mørkere toner og farger, men er usikker på hvordan du kan gjøre? Norske bloggere elsker å dele bilder av sine hjem og sine interiørideer, og det er en inspirerende verden der ute hvor man finner deilig inspirasjon. Og ja, også om hvordan du kan krydre din lyse bolig med fine, mørke kontraster.

La oss ta en titt på noen flotte bloggere som kombinerer det lyse interiøret med mørkere kontraster;


Villa Paprika 

- en interiørblogg hvor det lekes med lyse vegger og mørkere interiør


Rammene liker vi godt her, nettopp de lyse veggene og den beige sofaen. Og i disse lyse omgivelsene, er det lett å leke seg med mørkere farger i detaljene. Sofaen har mange gode, bløte puter i forskjellige nyanser av grått, sort og brunt, i tillegg til flere puter i lyse farger. Fargene fra putene i sofaen, fanges opp i teppet. På bordet er det lysfat med lysestaker i stål, og noen lysholdere i glass. Legg merke til hvordan de sorte kubbelysene på bordet fanger opp putene i sofaen, pottene i vinduet, og lampen over bordet. Et herlig og lunt fargevalg!
With Designs

- her er det mye fokus på det lyse, med mørke elementer og detaljerLyse vegger, og møbler i lyseblått og hvitt, gir et lyst og lett inntrykk. På bordet er det plassert noen esker i mørke farger, som også fanger opp den mørke rammen rundt bildet på veggen. Det rosa bilde som er tapet opp på veggen, har sort dekortape. Under bordet, på teppet som fanger opp gråfargen i bildet, står enda flere mørke ekser. Stoffesken under bordet, henter opp fargen fra det rosa kortet på veggen. Den fine lyseblå stolen hentes opp igjem i den blå koppen på bordet. With Designs har kalt bloggen sin en drøm om et kontor - vi kaller dette et drømmekontor!
 

Lady Louise 

- lysfat pyntet i inspirerende, rustikk stil

Det er ikke veldig mye som skal til; det stilige trefatet er fylt med en grå potte, og en fin, hvit blomst med deilige, grønne blader som frisker opp. Tre telysholdere og en lysestake av tre får også plass. Interiøret rundt ser vi er holdt lyst og hvitt, og får de mørke detaljene til å virkelig stå fint frem!
 
Tonerose Huset

- for noen herlige farger på dette bordet!

 

Stålbrettet her falt vi helt pladask for! Hun har faktisk spraylakkert det sort, og med hornene, den dekorative trehesten og stearinlysene, skaper det en helt herlig stemning. Putene i sofaen tilfører interiøret flere naturfarger og gir oss visshet om at dette er en kjempekoselige sofakrok å være i!


Beate Hemsborg 

- et koselig spisebord med grå detaljer


Kjempestore kubbelys er stilig og dekorativt! Her blir lysfatet som et smykke på bordet, og et fint blikkfang. De grå og sorte detaljene fra stolene, lysene og fotorammene, skaper en helhet i dette rommet. Vi liker de delikate fargene og nyansene som er brukt her, og ser at mørke detaljer kommer godt frem uten at det skaper et mørkt og "tungt" inntrykk.


Et lyst, lett og delikat interiør, gjør det lett å få frem mer av vår særegenhet og personlige stil i interiøret, kun ved å introdusere detaljer med mørke farger - som sort, mørk brun og grått.
Lysfat i mørke farger, lystestaker og levende lys, dekorfigurer, rammer med koselige bilder, herlige tepper og puter - dette er noen av virkemidlene som kan skape spreke kontraster i din interiørverden.
Kanskje du kan vil bruke bildene og bloggene vi har vist frem her, som inspirasjon til å få lignende stil hjemme hos deg?Vi elsker å leke med kontraster i interiøret
- og akkurat nå elsker vi mørke detaljer!

Hva er kontrasten i ditt interiør?

8 kommentarer:

 1. Så herlig blogg da!
  Ikke visste jeg at Nille hadde det:)))
  Jeg bruker brunt som kontrast til det lyse......og så rosa da.....me like:)))
  Ha en fin fin dag.

  Klem Camilla .

  SvarSlett
 2. Veldig flotte bilder fra flotte hjem. Hjemme hos meg er det farger og kontraster over alt egentlig.
  Klem Madelén

  SvarSlett
 3. Så flotte bilder fra forskjellige blogger:))
  Litt kontraster er fint ♥

  SvarSlett
 4. Så gøy å se bloggen gjennom andre øyne! Takk for fine ord og oppmerksomhet rundt blogginnlegget «Drømmen om et kontor», det var en fin start på dagen. Ikke minst fordi det belyste at dere har blogg, det var nyheter for meg! :)

  Klem Wenche

  SvarSlett
 5. Fint inlegg! Det er så bra at det omsider har blitt et aldri så lite stilskifte i bloggeland...det sukkersøte har vart så lenge nå at mange er blitt fryktelig lei av det, veldig forfriskende med røffe kontraster og litt strammere stil!!

  SvarSlett
 6. så koselig at dere valgte å ta med bloggen min <3 ....og mange flotte blogger er det der ute :-)

  klem tone

  SvarSlett
 7. Så utrolig koselig at dere villle bruke mitt bilde 😊
  Kjekke ting
  Hilsen Ingrid Lady Louise

  SvarSlett