fredag 20. desember 2013

Gjør det selv: Heklet trekk til lyslykt


Hekle en lang remse med luftmasker, mål og tilpass den til nederst på glasset. Den bør være litt kortere enn bunnen på glasset, da denne kanten skal holde hekletøyet nede på glasset.

Lag en ring med en kjedemaske i første luftmaske.* Hekle 4 lm, hopp over 2 lm i ringen og fest luftmaskebuen i den 3 lm med en fm *gjenta fra *til* omg ut. Avslutt med en kjm i første lm i forrige omg.

Hekle kjm til midten av første lmbue. Hekle 1 fm i lmbuen, *4 lm, 1 fm i neste lmbue* gjenta omg ut. Avslutt med kjm i i fastmasken i den første lmbuen.

Hekle kjm til midten av lmbuen og hekle 1 fm i lmbuen, *4 lm, 1 fm i neste lmbue* gjenta omg ut. Avslutt med en kjm i fastmasken i den første lmbuen.

Gjenta dette til den er like høy som glasset/lykten. Hekle nå en omg med 2 lm og en fm i neste bue, for å stramme inn i toppen av lykten. Putt glasset/lykten inn før du fester i toppen.

Tips: hvis den ikke blir stram nok i toppen, så tvinn eller flett en snor i samme farge eller en annen farge. Tre denne snoren inn i lmbuen med de 2 lm’ene og stram til. Knyt en fin sløyfe og evn heng på noe pynt… et trehjerte, strikket hjerte, blomst ol.

Bruk fantasien og kos deg!

1 kommentar:

  1. https://mybestcasino.ca/ trusted onlinewith the bestblackjack and more plus a 100% bonus up to $400 + 200 free spins.

    SvarSlett