mandag 30. desember 2013

Nyttårsinspirasjon; Vi dekker bordet klart til fest!

Reiser du bort, eller arrangerer du årets nyttårsfest hos deg selv?

Noen ganger er det rett og slett deilig å bli bedt i selskap - komme til ferdig mat og dekket bord, bare være gjest. Andre ganger føler vi for å holde feiringen av årets siste dag hjemme i vårt eget hjem - kanskje mye fordi vi da kan pynte fint bord og skape akkurat den stemning vi selv ønsker :)
Nyttårsbordet er ofte ekstra fint, og vi tar ikke til takke med et vanlig dekket bord; det skal gjerne være svulmende, på grensen til pompøst. Vi leker med ideer og oppfinnsom dekorasjon, og det er virkelig bare kreativiteten som setter grenser. Dette er den siste dagen i året, og vi slår gjerne på stortromma og pynter litt ekstra, når vi nå har et nytt, fint år foran oss.

Vi har lyst til å dele noen av våre tips med dere:
En skikkelig hyggelig nyttårsfest starter idét gjestene kommer inn i huset,
og en velkomstdrikk setter stemningen for både store og små gjester!Lysfat som matcher bordet må til. Vi har valgt hvitt og sølv som våre farger her. 
Hvilke farger er dine nyttårsfarger?Her har vi brukt et glass med julemotiv. Vi la noen dekorsteiner i bunn, og vann, før vi topper det hele med noen tørkede blomster og et telys/flytelys. Lett å variere slik at det matcher akkurat ditt bord!Dekorative boller kan brukes til så mangt, som her; 
her fylt med sjokoladekuler i den lille, mens den store har blitt fylt med vann og flytelys/telys.Selve bordekkingen setter ofte prikken over i'en. Her har vi valgt å være litt røffe. Med bestikk som ser ut som det er plassert litt tilfeldig på asjetten, en enkel men dekorativ serviett og en liten dekorblomst i sentrum. Hva synes du?


Her har vi brukt dekorativ bordbrikke, med dekketallerken og så et delikat og fint servise. 
Bestikket er lagt pent på siden, og på toppen troner en juletreinspirert serviett. 


Her bruker vi dekkebrikker, dekketallerken, tallerken - og en asjett på toppen.
Servietten har fått klassisk vifteformasjon. Vi lar noen lyslenker lyse opp bordet, sammen med levende lys - vi synes de fungerer som fine stemningskapere sammen.

 

Har DU startet planleggingen av årets nyttårsbord?

Kanskje til og med "prøvedekket" bordet? Vi vil gjerne se deres inspirerende bilder av deres dekkede bord, så del gjerne deres bilder fra pent dekkede bord med oss, uansett om det er nyttårs- eller julaftenbordet som er dekket.

Del din inspirasjon med oss - på vår facebookside, på Instagram med hashtagg #NilleBordekking - dersom du har blogget om ditt dekkede bord, kan du dele link med oss i kommentarfeltet.


Vi benytter anledningen til å ønske våre bloggfølgere 

et strålende nytt år - vi er klare for 2014!


1 kommentar:

  1. Masse fin inspirasjon, jeg har dekket bord - ligger på min blogg :D

    SvarSlett